2015 m. balandžio 3 d., penktadienis

Antroji Evangelija pagal Užkalnį

Autorius: Andrius Užkalnis
Pavadinimas:Antroji Evangelija pagal Užkalnį
Išleidimo metai:2015 
Puslapiai: 297
Serija: 2-oji knyga.  
Leidykla: Obuolys
Lentynoje: Taip

Mano vertinimas: 1/5
 (1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)   

Aprašymas:

Tarybinis gyvenimas nebuvo toks gražus, kaip to meto animacija, ar toks blogas, koks buvo baisumu nepralenkiamas ligoninių maistas. Tą saldžiarūgštę praeitį ir aprašo A. Užkalnis su būdingu kandžiu humoru bei taikliomis įžvalgomis. Nepamenantiems to meto realijų jas suprasti padės daugybė šio laikotarpio fotografijų.

Būna taip, jog turi įkopti į kalną, kad pamatytum visus kitus kalnus, į kuriuos dar neįkopei.
Kai parašiau „Naujųjų laikų Evangeliją pagal Užkalnį“, knygą apie tarybinius laikus, ją perskaitę žmonės teigė, jog ji lengvai skaitoma, tik per greitai baigiasi. Dar tiek visko neparašyta, ką buvo galima parašyti. Tad reikia ir rašyti.
Tie laikai verti aprašymo, nes jie yra mūsų praeitis, ir kuo daugiau kilnoji, tuo įdomiau darosi.
Ši knyga – istorijos apie Tarybų Lietuvą ir tarybinius žmones tęsinys – apie mus pačius, kurie tada buvom suaugę, apie paauglius, vaikus arba dar negimusius.

- Andrius Užkalnis

Mano komentaras:

Pirmoji evangelija man labai skaniai susivalgė, taigi labai laukiau šios dalies. Nusipirkau, perverčiau ir nugrūdau į lentyna, nes iš pirmo žvilgsnio nesužavėjo. Dabar prisiruošiau skaityti ir iš ties nusivyliau. Nors man labai patinka Užkalnio rašymo stilius, bet knyga atrodo datempta. Keli skyriai iš ties buvo įdomus, bet visa kita... vos ištveriau beskaitydama apie filmus. bet kai pradėjau skaityti apie sportą (kiekviena sporto šaka aprašyta) neištveriau ir perverčiau. Tada vėl paskaičiau ir supratau, kad nebenoriu kankintis. Taigi perverčiau visą likusią knygą, kas sudarė apie pusę, ties įdomiom vietom sustodama. Kaip supratau, bus leidžiama dar viena knyga iš tos pačios serijos, bet manau, kad jau susilaikysiu...

Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą