2015 m. liepos 18 d., šeštadienis

Laura Walden Maorės prakeiksmas

Autorius: Laura Walden 
Pavadinimas: Maorės prakeiksmas
Išleidimo metai: 2011
Puslapiai: 424
Leidykla: Alma Littera
Lentynoje: Taip

Mano vertinimas 5/5
(1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)


  Aprašymas: 

Prieš Kalėdas Sofija gauna žinią, kad Naujojoje Zelandijoje žuvo mama, ir tuoj pat iš Hamburgo išskrenda į Danidiną. Susitikusi su advokatu sužino, kad jos motina Ema yra kilusi iš šios šalies ir testamentu jai palikusi namą bei nemažą turtą. Sofija sutrinka: kodėl mama net nebuvo apie tai užsiminusi?

Advokatas jai perduoda motinos archyvą. Pradėjusi skaityti Emos dienoraštį, Sofija panyra į šeimos istoriją, apie kurią iki šiol nieko nenutuokė. Jai atsiveria ne tik egzotiškas, bet ir kupinas pavojų pasaulis. Sofija supranta, kad Ema tylėjo norėdama ją apsaugoti nuo seno maorės Hinės prakeiksmo.

Netrukus mergina pajunta, kad yra sekama. Išsigąsta, tačiau ryžtasi išsiaiškinti ne tik grėsmingas protėvių paslaptis, bet ir keistojo persekiotojo kėslus... Ramybės neduoda ir dar vienas klausimas: kas yra antrasis paveldėtojas, įrašytas į Emos testamentą?


Mano komentaras: 


Istorijoje persipinusi praeitis ir dabartis, tiek viena, tiek kita labai įtraukiančios. Labai lengva įsijausti į herojų gyvenimus, taigi išgyvenau ne vieną sunkią akimirką beskaitydama. Dar vienas įdomus aspektas, kai dėstoma kelių kartų moterų likimai, ir viskas aprašyta iš jų pusės. Sužinojau kaip gyveno ištekėjusios moterys, kaip vyrai ir visuomenė į jas žiūrėjo. Taip pat, Naujosios Zelandijos ir Samoa vaizdai sužavėjo.
 Knyga prikaustanti dėmesį iki paskutinių puslapių!!!

 Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą