2015 m. liepos 19 d., sekmadienis

Jojo Moyes Vienas plius vienas

Autorius: Jojo Moyes
Pavadinimas: Vienas plius vienas
ENG pavadinimas: One plus one
Išleidimo metai: 2014
Puslapiai: 448
Leidykla: Jotema 
Lentynoje: PDF

Mano vertinimas 4/5
(1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)  


Aprašymas:

Vieniša mama. Viena chaotiška šeima. Vienas keistokas nepažįstamasis. Viena prikaustanti meilės istorija, kurią parašė į The New York Times bestselerių sąrašą įtraukto „Aš prieš tave“ romano autorė.

Tarkim, jūsų gyvenimas sumautas. Baisiai. Vyras dingęs iš akiračio, paaugliui posūniui ramybės neduoda chuliganai, o jūsų dukra, matematikos vunderkindė, sulaukia vienintelio šanso, už kurį jūs negalite susimokėti. Taip iš esmės gyvuoja Džesė... kol riteris žvilgančiais šarvais netikėtai pasisiūlo juos išgelbėti. Tiesa, Džesės riteris pasirodo besąs kompiuterių knibčius Edas, iš informacinių technologijų turtus susikrovęs koktus tipas, kurio vasarnamį ji tvarko. Bet Edui nestinga savų tikrai rimtų problemų ir veždamas disfunkcinę šeimą į matematikos olimpiadą jis, regis, pirmą kartą po ištisos amžinybės... o gal suvis pirmą kartą pasielgia nesavanaudiškai.

Mano komentaras: Teko pavargti, kol apsisprendžiau kaip įvertinti knygą. Pirmasis variantas
vertinti ketvertu, nes knyga labai įtraukė, perskaičiau per kokias 6 valandas. Labai sužavėjo charizmatiški ir labai įtikinantys veikėjai. Ypatingai trikštanti optimizmu Džesė, vieniša mama, kuri daro viską, kad jos vaikams būtų nors kiek geriau ir bandanti įgyvendinti dukrelės svajones. Džesės gyvenimo kelyje labai daug duobių, po kurių ji visada atsitiesia. Taip pat labai patiko, kaip ji auklėja vaikus, kokį rodo jiems pavizdį ir skiepija jiems, kad su kitais reikia elgtis taip, kaip norėtum, kad elgtusi su tavimi. Visa tai ir nulėmė, kad įvertinau ketvertu.
Trejeto argumentai būtų tokie- paprastutis (nors įdomus) ir lengvas meilės romanas. Nieko sukrečiančio ar verčiančio pamąstyti. Netikiu, kad po poros savaičių ką nors atsiminsiu apie šią knygą. 

Bet šaltam vasaros vakarui pats tas!!! :)


Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

1 komentaras:

  1. Sveiki, gal zinot is kur galeciau atsisiusti pdf sios knygos?:)

    AtsakytiPanaikinti