2015 m. vasario 7 d., šeštadienis

John Grisham Gatvės Advokatas

Autorius:John Grisham
Pavadinimas:Gatvės Advokatas
ENG pavadinimas: The Street Lawyer
Išleidimo metai:2008 
Puslapiai:328psl
Leidykla:Jotema
Lentynoje: Ne

Mano vertinimas 5/5
(1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)  


Aprašymas:

Maiklas Brokas išrašinėja klientams sąskaitas už darbo valandas, kala pinigus, atkakliai skinasi kelią į „Drake & Sweeney“ – didžiulės juridinės firmos Vašingtone – viršūnę. Maiklui liko tik žingsnis, kad taptų firmos partneriu, jis turi viską. Ir staiga nebelieka nieko.

Kažkoks benamis prabangiose firmos patalpose paima įkaitais devynis jos teisininkus.

Kai drama baigiasi, Mailkas palieka stambią firmą ir išeina dirbti į gatvę, kur kadaise gyveno jo užpuolikas ir kur visuomenės atstumtiesiems nuolat reikia advokato, ginančio jų teises.

Bet Maiklas nepajėgia atsiplėšti nuo paslapties, išplaukusios į paviršių iš jo firmos gelmių, nuo įslaptintos bylos, kuri dabar Maiklo rankose, ir nuo sąmokslo, jau kainavusio žmonėms gyvybes. Buvę Maiklo partneriai tampa aršiausiais priešais. Mat jų akimis Maiklas – pavojingiausias žmogus gatvėse...

Mano komentaras:

Ilgai neprisiverčiau susipažinti su John Grisham, nors kelis metus iš draugės labai daug apie jį ir jo knygas girdėjau. Ji rekomendavo pradėti pažintį nuo šios knygos ir aš likau sužavėta! Esu beveik tikra, kad ši knyga papuls į mano metų geriausiųjų sąrašą. 
Jau senokai neskaičiau knygos kuri priverstu susimąstyti, atmerkti akis ir pažiūrėti dar kartą į pasaulį aplink. Istorija analizuoja benamių problemas, nors žinoma toks benamystės mąstas, kuris nurodomas knygoje, yra Amerikoje, tačiau manau visose šalyse, tiek didelėse, tiek mažose problema yra labai opi. 
Knyga labai labai įdomi, neįmanoma atsitraukti.
Tik nežinau ar įvardinčiau šią knygą detektyvu.

Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą