2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Tess Gerritsen Relikvija

Autorius: Tess Gerritsen
Pavadinimas:Relikvija
ENG pavadinimas: The Keepsake
Išleidimo metai:2014 
Puslapiai:320psl
Serija: Rizoli ir Ailz 7-oji knyga
Leidykla:Jotema
Lentynoje: Taip

Mano vertinimas 3.5/5
(1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)

 Aprašymas: 

Ilgus metus puikiai išsilaikiusi mumija gulėjo užmiršta dulkiname Krispino muziejaus rūsyje Bostone. Pavadinta Ponia X, neseniai atrasta mumija, sprendžiant iš visko, yra senovės Egipto relikvija. Tačiau medicinos ekspertė Mora Ailz atranda kūne makabrišką pranešimą – šiurpinantį įrodymą, jog šis „tūkstantmetis“ reliktas yra šių dienų žmogžudystės auka.

Kai aptinkami dar dviejų moterų ne mažiau šiurpūs palaikai, Morai ir Bostono žmogžudysčių skyriaus detektyvei Džeinei Ricoli paaiškėja, kad tai maniako darbas. Mora ir Džeinė turi išnarplioti iškrypėlio žudiko žaidimą, kol žudikas Archeologas nepapildė savo siaubingos kolekcijos dar viena kraupia relikvija.

Mano komentaras: 


Galiu pasakyti, kad man gaila, jog kelis metus T.Gerritsen detektyvas mėtėsi lentynoje. Galėjau žymiai anksčiau ją atrasti, nes atradimo ši autorė tikrai verta. 
Relikvija labai įdomi knyga, įdomu skaityti apie mumijas, sužinoti kaip jos buvo padaromos. 
Didelį pliusą dedu už pirmuosius knygos puslapius, kurie nuo pirmų sakinių labai įtraukia, senokai neskaičiau tokios knygos. Knyga įtraukia ir nepaleidžia iki  paskutinio puslapio. Labai stipriai rekomenduoju.
Vienintelis keistas dalykas buvo su Ricoli personažu. Kiek aš ją pamenu iš "Chirurgo" tai nuo personažo "Relikvijoje" labai stipriai skiriasi. Kelis kartus vis sustodavau ir bandydavau prisiminti kokia ji ten būdavo, ir kokia šitoje knygoje.

Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą