2015 m. sausio 30 d., penktadienis

Tess Gerritsen Mefisto klubas

Autorius:Tess Gerritsen
Pavadinimas:Mefisto klubas
ENG pavadinimas: The Mephisto Club
Išleidimo metai:2014 
Puslapiai:368psl
Serija: Rizoli ir Ailz 6-oji knyga
Leidykla:Jotema
Lentynoje: Taip
     
Mano vertinimas 3.5/5
(1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)  
Aprašymas:

Ar žiūrint kam nors į akis tikrai galima pamatyti blogį?

Kalėdos atneša į Bostoną ne džiaugsmą, o siaubą. Jų išvakarėse Bostono teismo medicinos ekspertė Mora Ailz ir detektyvė Džeinė Ricoli iškviečiamos į aplūžusį namą, kuriame buvo žiauriai nužudyta moteris. Ant sienos veidrodiniu būdu krauju lotyniškai užrašyta: „Aš nusidėjau.“

Antros moters kūnas randamas ant Biken Hilo kalvos, prie pat Mefisto klubo vadovo namų. Tai slapta draugija, savo gyvenimą paskyrusi blogiui tyrinėti. Ant durų vėl išbraižyti senoviniai simboliai.

Su tokiu šiurpinančiu siaubu Bostono policijos departamentui dar neteko susidurti. Ir vienintelis Moros Ailz kelias jį įveikti – kreiptis į žmones, kurie sakosi nusimaną apie patį šėtoną.

Mano komentaras: 


Dar vienas nuostabus Tess Gerritsen detektyvas, tačiau tik skaitant šią knygą supratau, jog reikėtų skaityti jas iš eilės. Nes knyga po knygos tęsesi pasakojimas apie detektyvę Ricoli ir daktarę Aliz. Dėl to buvo šiek tiek sunku suprasti jų gyvenimo vingius.
Pati istorija man labai priminė "Relikvija", egipto simbolika, bėganti ir besislapstanti mergina. Bet bet kokiu atveju žvėriškai įtraukianti knygą nuo kurios atsiplėšti beveik neįmanoma. 
Bet kad ir kokie geri autorės detektyvai visiškai neįsimintini, niekaip negaliu prisiminti nieko daugiau, nei pagrindinę siužeto linija iš "Relikvijos", kurią baigiau skaityti prieš kelias dienas...

Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą