2014 m. rugsėjo 14 d., sekmadienis

Mary Higgins Clark Susidvejinimas



Mary Higgins Clark 
Susidvejinimas 2012 288psl

SusidvejinimasVos ketverių Lora Kenjon buvo pagrobta ir dvejus metus praleido uždaryta. Nuo patirtų traumų mergytei išsivystė daugybinės asmenybės sutrikimas. Todėl jau užaugusi Lora nieko nežino apie kitas savo asmenybės dalis, ypač apie Leoną, rašančią beprotiškus meilės laiškus anglų kalbos dėstytojui Alanui Grantui ir slapčia ateinančia pas jį į namus.
Kai Alanas randamas nužudytas, jo mirties vietoje aptinkama daug Loros pirštų antspaudų. Sukrėstai, suglumusiai Lorai pareiškiami kaltinimai žmogžudyste. Tačiau Loros sesuo, teisininkė Sara Kenjon, netiki seses kalte ir ryžtasi jai pagelbėti. Į pagalba Sara pasikviečia psichiatrą Džastiną Donelį, tikėdamasi, kad jis padės seseriai pasveikti ir atgauti atmintį.
Tačiau kai kas labai nenorėtų, kad Lora pasveiktu, ir yra pasirengęs daryti viską, kad Lora neatgautų atminties, o senos ir naujos paslaptys niekada nebūtų atskleistos.
Susidvejinimas

Dar vienas įspūdingas rašytojo kūrinys. Pasakojama iš kelių veikėjų perspektyvos, skyreliai gan trumpi, labai lengvai skaitosi. Kas buvo neįprasta, kad knyga neprasidėjo įspūdingiausia vieta, ir paskui nepasakojo kaip iki to daėjo, viskas pasakojama iš pat pradžių, todėl pirmi puslapiai neįtraukė taip kaip anksčiau, bet... pati pradžia irgi įspūdinga. Ties viduriu knygos pradėjau abejoti ar taip viskas ir yra, kaip pasakojama, pradėjo kilti mintys, kad viskas kur kas painiau, taigi atsiplėšti tapo beveik neįmanoma. Labai įdomiai ir įtikinamai aprašytas daugybinės asmenybės sutrikimas, kol kas tai pirmas kūrinys kurį skaičiau šia tema.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą