2014 m. rugsėjo 9 d., antradienis

Mary Higgins Clark Šauksmas naktyje

Mary Higgins Clark 

Šauksmas naktyje 2012 296p



Aprašymas: Ji tikėjo sutikusi savo gyvenimo meilę, bet meilė virto košmaru - ji tapo savo mylimojo įkaite.  Niujorko meno galerijoje dirbanti vieniša dviejų vaikų mama Dženė Makpartland negali atsidžiaugti sutikusi savo svajonių vyrą. Didingų peizažų tapytojas Erikas Kriugeris, jau pasiekęs milžiniškos sėkmės, yra gražus, jautrus ir... labai ją įsimylėjęs. Pora netrukus susituokia, ir Dženė svajoja apie jaukius namus, kuriuos sukurs Eriko sodyboje Minesotos platybėse.
Tačiau po vestuvių Erikas staiga ima elgtis keistai – sudaro kliūtis, kad žmona negalėtų bendrauti su kitais žmonėmis, verčia rengtis motinos drabužiais... Dženė pastebi, kad jo vengia ir visi aplinkiniai...
Vienišos dienos ir baimės kupinos naktys visiškai išsekina Dženę. Netrukus moterį įsuka sukrečiančių įvykių karuselė ir užgriūna šiurpios paslaptys iš Eriko praeities. Jos ima kelti grėsmę jos ir vaikų gyvybei.



Ypatingai lengvu stiliumi parašytas detektyvas įtraukia nuo pat pirmo puslapio. Skaitosi itin lengvai, tiesiog pirštai nespėja versti puslapių. Intriguojantis siužetas paverčia šį kūrinį tikrai geru autorės darbu. Kadangi tai ne pirma mano skaityta rašytojos knyga, nuo pat pradžių nujaučiau ko galiu laukti, nes visų jos detektyvų rašymo stilius gan panašus, bet tiesa pasakius šiek tiek dėl pabaigos apsirikau, kas mane nustebino:) Buvo labai smagu spėlioti kas iš tikrųjų vyksta, o galiausiai suprasti, kad nei vienas mano variantas nebuvo visiškai tikslus. Skaitydama išgyvenau daug jausmų. Truputėlį erzino moters naivumas, nors ir puikiai suvokiau jos elgesio priežastis. Ji norėjo jaukaus ir ramaus gyvenimo sau ir dukterims. Svarbiausia dukterims!  Vertinu šį jos darbą tikrai gerai. Duodu 4 žvaigždutes, nes rekomenduoju paskaityti visiems detektyvų mylėtojams, tačiau ji nėra iš tų įsimenamų knygų, kurias dar ilgai atsiminsi. Tiesiog lengvas, nuostabiai parašytas detektyvas šaltam rudens vakarui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą