2014 m. rugsėjo 6 d., šeštadienis

Diana Gabalton Svetimšalė. Lemtingas susitikimas. 1-2 dalis

Diana Gabalton
Svetimšalė. Lemtingas susitikimas. 1 dalis (Outlander) 2011  472p
Svetimšalė. Lemtingas susitikimas. 2 dalis (Outlander) 2011  448p


Vasarą sudrebino atrasta Dianos Gabalton knyga Svetimšalė. Na ne tiek, kad atrasta, nes antra šios knygos dalis jau gal metus gulėjo lentynoje, kol prisiverčiau nusipirkti pirmąją dalį. Tiesiog įdomumo dėlei, nes iš artimo žmogaus girdėjau, kad knyga grynas laiko švaistymas. Su skeptiška nuotaika pradėjau savo atostogas su šia knyga, ir kuo toliau, tuo labiau ją pamilau.

Pagrindinė veikėja Klerė po antrojo pasaulinio karo su vyru Frenku atvažiuoja į Škotiją antrajam medaus mėnesiui. Kelis metus praleidus atskirai, jiems tai puiki proga iš naujo „susipažinti“, o taip pat Frenkui patirynėti geneologinį medį. Kol vyras pasinėręs istorijoje, Klerė domisi gamta ir žolelių rinkimu. Vieną naktį miestelio moterys susirenka prie paslaptingų senovinių akmenų apeigoms ir senoviniams papročiams atlikti, Klerė su Frenku paslapčia jas stebi. Kita dieną Klerė viena atklysta prie akmenų ieškoti pastebėtos žolelės, kai netikėtai palietusi akmenį prarandą samonę ir atsigavusi supranta, kad persikėlė į praeitį. Grynas atsitiktinumas apverčia Klerės gyvenimą, ji atsiduria 18 amžiuje, kuriame sutinka žavujį Džeiką Freizerį, kuris tikras vyro idealas - gražus, stiprus, protingas ir kas svarbiausia aistringas. Po truputi prasideda nuostabi meilės istorija, kuri bando nugalėti iškilusius sunkumus, kurių iš ties šioje knygoje apstu. Viena iš jų Klerės blaškymasis tarp naujai ir visai netikėtai užgimusios  meilės ir meilės vyrui, kurį paliko kitame šimtmetyje. Ir didžiausias klausimas: Ką pasirinks Klerė?

Rašytoja taip meistriškai pasakoja istorija, kad nejučiomis visiškai pasineri į siužetą. Siužetas įtraukia, Škotijos gamta ir 18-ojo amžiaus papročiai pakeri, o meilės istorija apsvaigina. O dar kiek erotinių scenų, taip subtiliai, bet kartu ir aistringai parašytų! Puslapiai tiesiog savaime verčiasi, kol suvoki, kad laikas eiti miegoti seniai jau praėjo.


Labai stipriai rekomenduoju!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą