2017 m. rugpjūčio 5 d., šeštadienis

Ruta Sepetys Tarp Pilkų Debesų

Autorius: Ruta Sepetys
Pavadinimas: Tarp pilku debesų
ENG pavadinimas: Between Shades of Grey
Išleidimo metai: 2011
Puslapiai: 336
Leidykla: Alma Littera
Lentynoje: Taip
Mano vertinimas 5/5
(1-nepabaigiau skaityti; 2- pabaigiau, bet nepatiko; 3-normali knyga; 4-patiko, rekomenduočiau; 5-Žiauriai patiko!!!)

Aprašymas: 
1941-aisiais penkiolikametė Lina rengiasi dailės studijoms, pirmiesiems pasimatymams ir kitokiems vasaros džiaugsmams. Tačiau vieną naktį į namus įsiveržia slaptoji sovietų policija ir sykiu su motina ir broliu išveža Liną į Sibirą. Linos tėtis, atskirtas nuo šeimos, pasiunčiamas mirti kalėjime. Viskas griūva.

Lina narsiai grumiasi už gyvenimą ir prisiekia, jei liks gyva, įamžinti savo šeimos ir tūkstančių kitų panašios lemties žmonių kančias piešiniais ir aprašymais. Rizikuodama gyvybe, ji kuria ir siunčia meninius pranešimus vildamasi, kad šie kaip nors pasieks kalintį tėtį ir duos jam žinią, jog jie - dar gyvi.

Tai ilga ir šiurpi kelionė, tad vien neįtikėtina stiprybė, meilė bei nepalaužiama viltis palaiko Liną ir jos šeimą, padėdamos jiems ištverti dieną po dienos. Tik ar vien meile gali būti gyvas?

„Tarp pilkų debesų“ – užburianti istorija, kuri užgniaužia kvapą ir pavergia širdį, atskleisdama įstabią žmogaus dvasios prigimtį.

Ar jums kada teko spėlioti, ko verta žmogaus gyvybė? Mano brolio gyvybė tą rytą tebuvo verta kišeninio laikrodžio.


Mano komentaras: Susidomėjau Lietuvos istorija, Rusijos okupacijos laikais visai atsitiktinai, kai lankydami Ryga užsukome į KGB kalėjimą. Ta vieta ir pasakojimai mane taip sukretė, kad norėjau sužinoti daugiau kas vyko Lietuvoje ir ar čia irgi buvo taip baisu gyventi. Pirmą knygą šia tema pasirinkau romaną Tarp pilkų debesų, apie kurį buvau girdėjusi per paskaitas. Ir nors tai romanas, jis atspindi žmonių gyvenimą tremtyje. Knyga tikrai nuostabi ir verta skaitymo. Verkiau ir šypsojausi beskaitant... bet daugiau verkiau... Istorija labai skaudi ir jausminga. Žavėjausi Linos mamos stiprybe, žmogiškumu ir mokėjimu elgtis sudėtingose situacijose taip, kad kuo mažiau pakenktum sau ir artimiesiems.  Negalėjau atsiplėšti ir perskaičiau per dieną. Knyga tikrai verta dėmesio.


 Ar skaitėte šią knygą? Ar patiko? Lauksiu jūsų komentarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą