2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Andrius Užkalnis Naujųjų laikų evangelija

Andrius Užkalnis
Naujųjų laikų evangelija 2014 301p



Mūsų atminties gebėjimas rinktis, ką prisiminti, o ką mesti šiukšliadėžėn, yra toks stiprus, kad nugali faktus tiesiog plikom rankom. Prisiminimai yra viskas, nes jie lemia mūsų svajones ir siekius. Viskas, ką mes darome šiandien, yra nulemta vaikystėje perskaitytų knygų, matytų vaizdų, liestų daiktų, jausto skonio.

Savo jaunystę, savo meilę, savo šeimą jūs prisimenate patys. Aš pasakosiu jums tai, ką pamiršote. Ir jūs geriau suprasite, kodėl šiandien esate tokie, kokie esate. Kiti, kurie su tais laikais nesusidūrėte ir, išgirdę žodį „švyturys“, galvojate ne apie dvisavaitinį žurnalą, o apie alų – pamatysite, kad jūsų tėvų keistumas ir įpročiai turi priežasčių.

- Andrius Užkalnis



Pirma knyga skaityta A.Užkalnio. Mane sužavėjo jo rašymo stiliaus lengvumas. Tarybų Lietuva mane visada žavėjo, deja, gimiau tais metais, kai Lietuva atgavo nepriklausomybę ir neteko savo kailiu patirti tokio keisto ir savotiškai žavaus gyvenimo. Knygą perskaičiau vienu prisėdimu, ir atrodytu, kad istoriniai dalykai turėtų būti nuobodus, bet Užkalnis viską pateikia labai įdomiai. Rekomendavau šią knygą visiems kas mano nuomonės klausė:) Sesuo pavarčiusi ją susižavėjo nuotraukomis, prisiminimais iš vaikystės ir išsigabeno ją namo, į kitą šalį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą